Belcolade
In september 1988 besloot Puratos om bij te dragen aan het behoud van een van de dierbaarste gastronomische erfgoederen van België: echte Belgische chocolade, door een nieuw merk te creëren: Belcolade, in Erembodegem bij Aalst in België.

In 1993 zag een derde productielijn het licht. Tien jaar later is de productie met 50 % gestegen als gevolg van het investeren in geavanceerde machines. In 2012 investeerde Belcolade in een geautomatiseerde verpakkingslijn. In 2015 verhoogt Belcolade opnieuw zijn productiecapaciteit.

www.belcolade.com

Ga naar top


Choco-Story Bruges


Choco-Story Brugge

Choco-Story Brugge is ontstaan in 2004 op initiatief van de familie Van Belle. Eddy Van Belle en zijn twee zonen, passionele chocoladeliefhebbers en verzamelaars van elk voorwerp dat te maken heeft met chocolade, hebben sindsdien ook musea geopend in Parijs, in Praag en in Mexico, en zijn sinds 2014 mede-eigenaar van het Museum Choco-Story van Brussel. Een echte "success chocolate story".

www.choco-story.be Ga naar top


Het Chocoladesalon

Sinds de oprichting in 1994 in Parijs is het Chocoladesalon uitgegroeid tot 's werelds grootste evenement gewijd aan chocolade en cacao. Het Salon is het hele jaar lang aanwezig in een twintigtal steden, waaronder Brussel. Choco-Story Brussels en de Belgische Chocoladeroute zijn partners van de beurs in Brussel.

www.salonduchocolat.fr

Ga naar top


International chocolate Awards


De International Chocolate Awards is een onafhankelijke wedstrijd met als doel uitmuntendheid in fijne chocoladeproductie en producten gemaakt met fijne chocolade te erkennen. Als 's werelds enige onafhankelijke internationale wedstrijd voor fijne chocolade is ons doel ondernemingen die fijne chocolade produceren en chocolatiers, kleine bedrijven en ambachtslieden die met fijne chocolade werken, te ondersteunen. Door deze markten te helpen groeien en ontwikkelen, hopen wij ook de boeren die hoogwaardige cacao telen, te kunnen ondersteunen.

www.internationalchocolateawards.com

Ga naar top

 

Mini-Europe
Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europe, het enige park waar u in enkele uren door heel Europa reist. Een unieke tocht! Kuier door de typische sfeer van de mooiste steden van het oude continent. Een niet te missen bezoek!

Een combiticket Mini Europe / Choco-Story Brussels is verkrijgbaar voor groepen!

www.minieurope.com

Ga naar top

 

La FonderieHet Brussels Museum voor Arbeid en Industrie, officieel erkend begin 2014 door de Federatie Wallonië-Brussel, biedt bezoekers een permanente tentoonstelling over de vier belangrijkste industriële sectoren die producten "Made in Brussels" creëerden of verwerkten: de metaalsector, temeer daar La Fonderie gevestigd is op de site van de Compagnie des Bronzes; de houtsector, essentieel voor de bouw en ontwikkeling van een stad; de textielsector, historisch gezien een van de belangrijkste sectoren in Brussel, en ten slotte de voedingssector, die zorgde voor de voeding voor het groeiende aantal inwoners.

La Fonderie biedt in samenwerking met Choco-Story Brussels het parcours "Chocolade, het zwarte goud van de Brusselaars" aan dat beschikbaar is op reservatie voor groepen of, op vaste datums in de agenda van La Fonderie, voor individuele bezoekers.

www.lafonderie.be

Ga naar top


Itinéraires

Sinds 1986 ontwikkelt de vzw Itinéraires culturele wandelingen in Brussel en elders in België. Haar ambitie: "kunst beleven als een levenskunst" en zo "mensen bij de hand nemen, hen meenemen op onze reizen en hen een verhaal vertellen". Ze biedt onder meer chocoladewandelingen aan in samenwerking met Choco-Story en Laurent Gerbaud.

www.itineraires.be


Ga naar top


Brusselse Museumraad

Conseil bruxellois des muséesDe Brusselse Museumraad (BMR) is de koepelorganisatie van de Brusselse musea. Haar doel sinds 1995: de Brusselse musea te promoten door ze te ondersteunen, door onderlinge samenwerking en synergie te stimuleren. Ongeveer 100 musea maken deel uit van dit netwerk, waaronder Choco-Story Brussels. De Brusselse Museumraad geeft onder meer de Brussels CARD uit.

www.brusselsmuseums.be

Ga naar top

 

visit.brusselsVISITBRUSSELS is het communicatieagentschap voor toerisme van het Brussels Gewest, het beoogt het imago van de hoofdstad van 500 miljoen Europeanen uit te breiden en te versterken.

www.visitbrussels.be


Ga naar topWBT (Wallonie-Bruxelles Tourisme)"U zult dol worden op toerisme in België".
Het team van Toerisme Wallonië-Brussel zal u toeristisch geluk in België laten ontdekken. Evenementenagenda, gastronomie, natuur en trektochten in de Ardennen, all-in pakketten en weekends, attracties... U zult de talloze voordelen van het toerisme in Wallonië en in Brussel weten te waarderen.

Wij staan tot uw beschikking in België en in het buitenland. Download onze brochures of neem contact met ons op om uw reis in België voor te bereiden.

www.belgique-tourisme.be

Ga naar top

 

Toerisme Vlaanderen
Toeristische agentschap voor vakantiemakers die in Vlanderen plannen te komen. Toerisme Vlaanderen bestaat uit verschillende afdelingen: Kennis en Kwaliteit / Marketing / Internationale markten /
en Steunpunt Vakantieparticipatie.

www.toerismevlaanderen.be


Ga naar top

 
 
 
 http://www.museumnightfever.be/nl/museed.php?id=44Ga naar top


Partnerhotels

Verschillende pakketten worden aangeboden in Brusselse accommodaties die overnachtingen combineren met een bezoek aan het Museum Choco-Story Brussels.

Bed&Brussels
http://www.bnb-brussels.be/fr/index.html


Les Auberges de Jeunesse


http://www.lesaubergesdejeunesse.be/Hotel Marivaux

http://www.hotelmarivaux.com/Motel One

http://www.motel-one.com/en/hotels/brusselsRadisson Blu

http://www.radissonblu.com/royalhotel-brusselsThon Hotels


http://www.thonhotel.be
 
Hôtel Hilton

Hilton Grand place.
http://www3.hilton.com/en/hotels/belgium/hilton-brussels-grand-place-BRUGRHI/index.html

Ga naar top


Scholen

 

Lerarenkaart

http://www.lerarenkaart.be 

Carte Prof


http://www.carteprof.be/Ga naar top


Partners

 

Lerarenkaart

 

 

https://www.getyourguide.com

 

 Ga naar top