Welkom!

Choco-Story Brussels is het verhaal van een ontmoeting tussen twee families met een passie voor de wereld van cacao en chocolade.
 
De familie Van Lierde – Draps, die in 1998 het Museum van Cacao en Chocolade van Brussel heeft opgericht. In 2007 heeft Peggy Van Lierde, enige dochter van de oprichter, de leiding over het Museum overgenomen. Het Museum van Cacao en Chocolade heeft in 2014 meer dan 75 000 bezoekers onthaald uit de hele wereld.
 
De familie Van Belle, die in 2004 Choco-Story Brugge heeft opgericht, naast het Chocolademuseum van Parijs, Praag en Mexico. Eddy Van Belle, en zijn zonen Cédric en Kevy, delen hun liefde voor cacao en chocolade en verzamelen originele voorwerpen afkomstig van over de hele wereld.
 
In mei 2014 ziet Choco-Story Brussels het licht dankzij de vereniging van deze twee families die hun krachten bundelen om de kwaliteit van Belgische chocolade nog meer te promoten en het publiek een kwalitatief, ludiek, pedagogisch en smakelijk museum aan te bieden.
 

Doorheen de tentoonstellingsruimtes ontdekt de bezoeker de geschiedenis van dit bruine goud, vanaf de oorsprong tot het afgewerkte product. Tijdens het bezoek zijn proeverijen voorzien evenals een demonstratie van onze meester-chocolatier. Deze bezoeken kunnen alleen of met een gids worden afgelegd.

 

Evenementen

 

Choco Story Brussels verhuist en verwelkomt u in hun gloednieuwe vestiging op 14 februari 2019 (publiek toegangelijk 15/02/2019).

Groter, interactiever en nos steeds om van te smullen.

Neem een duik in de wereld van cacao en chocolade, doorkruis een Maya tempel daar waar de cacaobonen 5000 jaar geleden werden geconsumeerd, stap aan boord van de boot van Cortez die deze bonen meebracht naar Europa; ontdek hoe de chocolade werd verbruikt aan het Franse Hof in de 17de eeuw en daarna hoe een praline werd vervaardigd in het begin van de 20ste eeuw in België. De cultuur van cacao en haar transformatie zullen geen geheimen meer hebben voor u. Demonstratie, degustatie en audiogids zijn inbegrepen in het bezoek.

 

Chocoladesalon

Chcoo Story Brussels neemt nogmaals deel aan eht chocoladesalon in Brussel. Dit zal van 22 tot 24 februari 2019 in Tour en Taxi plaats vinden
Het museum zal ter plaaste een smaakvolle quizz voorstellen.

 

 

 

 

 Choco Story Brussels en het Water en fonteinmuseum stelt een nieuwe tijdelijke tentoonstelling voor: "Blauw en bruin goud ».


Water: een levensbron die 75% van onze planeet bedekt. Het is een schat, een zeldzaam en onontbeerlijk gemeenzaam goed, onmisbaar voor het voortbestaan van iedereen.
Chocolade: een suikergoed, ook als schat beschouwd door sommige en als muntstuk gebruikt in de tijd van de Azteken.


Verschillende thematieken in de kijker: mythologie, gezondheid en drank onder andere.
Een pedagogisch boekje voor kinderen is beschikbaar voor deze tentoonstelling.
Thematieken rondleidingen zijn mogelijk op reservatie. (ook voor scholen)
Vanaf 13 januari 2018 bij het Choco Story Museum te Brussel.
Prijs: geen supplement aan de klassieke prijs

 

Ga naar top


We zijn elke dag open

We zijn 7 op 7 open.

Gesloten op 25/12 en 01/01.
Gesloten vanaf 08/01 tot 12/01.

Ga naar top