Verschillende opties

 

1. Bezoek met audiogids

Choco-Story Brussels nodigt u uit voor een reis in de wereld van chocolade van de oorsprong tot het eindproduct. Hoogtepunt van het bezoek: de demonstratie door een meester-chocolatier die u toont hoe pralines ambachtelijk vervaardigd worden. Tijdens het bezoek zijn proeverijen voorzien. Een verkooppunt is ook beschikbaar voor de liefhebbers. 

Duur: ongeveer 90 minuten. 

U hoeft niet te reserveren voor de individuele bezoeken

 

 

2. Bezoek met gids

Choco-Story Brussels nodigt u uit voor een reis in de wereld van chocolade van de oorsprong tot het eindproduct. Hoogtepunt van het bezoek: de demonstratie door een meester-chocolatier die u toont hoe pralines ambachtelijk vervaardigd worden.  Tijdens het bezoek zijn proeverijen voorzien. Een verkooppunt is ook beschikbaar voor de liefhebbers. 

Enkel op reservatie. Een gids voor maximaal 25 personen. Mogelijkheid om tot 3 gidsen tegelijk te reserveren. 

De rondleiding duurt een uur en is allen talen mogelijk volgens de beschikbaarheid van de gidsen. 

Ingangsprijs + 90€ / gids

 

 

3. Bezoek met gids + stad

Choco-Story Brussels biedt ook een wandeling in Brussel aan om de geschiedenis van onze hoofdstad en de geschiedenis van de chocolade en van de chocolatiers in Brussel te ontdekken. Deze rondleiding volgt meteen na de rondleiding van een uur in het Museum. 


Taal van uw keuze. En gids voor maximaal 20 personen.

De wandeling duurt ongeveer 90 minuten.

Ingangsprijs +170€ / gids 

 

4. Tablet Workshop voor kinderen en volwassenen

(Enkel voor de kinderen vanaf 8 jaar).

Met het bezoek van het museum Choco-Story Brussels, zal u ook van een leuke workshop genieten. Met de hulp van een chocolatier maakt u een chocoladetablet, lollies, studentenhaveren en andere kleine chocoladespecialiteiten om mee naar huis te nemen.

De workshop « tablet » is enkel op reservatie mogelijk.

Tel ongeveer 1u30 voor het bezoek van het museum (met audiogids, proeverijen en demonstratie van de fabricatie van de praline) Dit gebeurt na uw workshop.

Duur van de activiteit: 2 uur

32€ / persoon. Ingang tot het museum inbegrepen.
Optie : gids : 90€ / groep.

 

5. Praline Workshop (enkel voor volwassenen)

Met het bezoek van het museum Choco-Story Brussels, zal u ook van een leuke en professionele workshop genieten Onze chocolatiers zal een paar van zijn geheimen en van zijn recetten leveren. En met zijn hulp, leert u pralinen maken. Un keert terug naar huis met ongeveer een halve kilo pralinen.

Deze workshop « praline » is voorzien voor kleine groepen van minimum 6 personen en maximum 20 personen. Enkel op reservatie.

Tel ongeveer 1u30 voor het bezoek van het museum (met audiogids, proeverijen en demonstratie van de fabricatie van de praline) Dit gebeurt voor of na uw workshop, afhankelijk van uw aankomsttijd.

Duur van de activiteit: 4u

60€ / persoon. Ingang tot het museum inbegrepen.
Optie : gids : 90€ / groep
.

 

6. Verjaardagsfeestje

(Enkel voor de kinderen vanaf 8 jaar).
Bezoek aan het museum Choco-Story Brussels met gids. De gelegenheid om de 4000 jaar oude geschiedenis van cacao en chocolade te ontdekken maar ook om te begrijpen hoe cacao wordt geteeld en wordt verwerkt tot chocolade. Demonstratie met een meester-chocolatier en proeverijen zijn inbegrepen in het bezoek. Creatieve workshop: Met de hulp van een chocolatier maakt u mendiants, orangettes, truffels en andere kleine chocoladespecialiteiten om mee naar huis te nemen. Vieruurtje: Na de workshop wordt een ruimte ter beschikking gesteld van de kinderen om een stukje taart te delen en de cadeautjes te geven! 

De creatieve workshops worden georganiseerd voor kleine groepen en enkel op reservatie. 

Duur van de activiteit: 2 uur 30.

40€ / persoon. Ingang tot het museum en gids inbegrepen.

 

7. Bier en chocolade proeverij

Tijdens deze proeverij ontdekt u de verrassende en heerlijke combinatie van twee typisch Belgische specialiteiten, namelijk bier en chocolade. Vijf Belgische bieren worden geproefd met verschillende soorten chocolade (witte, melk- en zwarte chocolade, en ambachtelijke pralines). Deze activiteit omvat ook de rondleiding in het Museum: Reis door de geschiedenis van cacao en chocolade, ontdekking van de cacaoteelt en van de productie van chocolade. 

Duur van de activiteit: 3U30

Op aanvraag. Min 10 en max 20 personen.

 

8. Chocolade Rallye 

Choco-Story Brussels biedt een “chocoladerally” aan die de deelnemers meeneemt naar de mooiste plekjes van het centrum van Brussel om de stad en haar chocolade te ontdekken in de vorm van een politieonderzoek. Vertrekpunt van de rally: Choco-Story Brussels. De deelnemers worden ingedeeld in subgroepen. Elke subgroep krijgt een rugzak met informatie over de rally, een kaart van Brussel en een fototoestel. 

De gemiddelde duur van de rally is gelegen tussen 2.30 en 3.30 uur (zonder halte tijdens het parcours). De duur en het eindtijdstip zullen dus vooraf worden vastgelegd.

20€ / persoon. Minimum 20. 

 

9. Private demonstratie

Geen tijd voor het bezoek van het museum, maar toch zin om alles te kennen over de beroemde praline? Kies dan voor de privé demonstratie. Dit duurt 45 minuten en is enkel voor groepen van min 15 voorzien. Onze chocolatier zal je alles leren over cacaoboter, cacaomassa, de fabrikatie van de chocolade en van de pralinen. Verschillende proevertjes zijnn voorzien. 

30€ / persoon. Ingang tot het museum nier inbegrepen

 

10. Bezoek buiten de openingsuren 

Het Museum opent uitzonderlijk zijn deuren buiten de openingsuren (dus vóór 10 uur of na 17 uur, of op maandag) voor uw privé-evenementen. 
Rondleiding, proeverij, cocktail kunnen georganiseerd worden. 

Prijzen op aanvraag. 

 

  • Combi Ticket met Mini Europe.
  • Chocolade wandelingen met Choco-Story Brussels door Itinéraires of la Fonderie.

Reservatie aanvraag

 Reservatie verplicht voor groepen van min 15 personen et voor de rondleidingen. 

Dit is een reservatie aanvraag.
Dit moet nog goedgekeurd worden (volgens de mogelijkheden). Choco-Story zal u zodra een bevesiting sturen per email. Alles invullen. 

De inlichtingen die verzameld werden op dit formulier en geregistreerd werden in een bestand gecomputeriseerd door Choco Story Brussels voor de administratie en het beheer van zijn klanten en ook met de bedoeling om uw reservatie te kunnen valideren.

Type groep
Tickets totaal 0 (min: 10, max: 20)
Totaal: €
Contact us